„Ma már nem elég a fejlesztőknek „A” kategóriás minőséget, a bérlői igényeknek megfelelő kialakítást kínálniuk, új szempontok jelennek meg a döntési folyamatokban. Szerepet kap az épület adottságainak minél jobb kihasználása, a multifunkcionális környezet, a hatékony irodakialakítás és a „corporate identitás” biztosítása.”
 
Egy multifunkcionális ingatlanfejlesztésben több funkció – iroda, lakás, kiskereskedelem, szolgáltatások – is elérhető egy épületkomplexumon belül. Ez főleg irodák esetében lehet előnyös. A munkavállalók, illetve a cégek számára közvetlen közelben vannak éttermek, banki, postai szolgáltatások.
 
„A bérlők költségcsökkentési igényeit hatékony irodakialakítással és energiatakarékos technológiákkal tudjuk kielégíteni.” – tette hozzá Glavatity Gábor az ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft fejlesztési igazgatója. – „A hatékony irodakialakítás alacsonyabb bérelt területet jelent, ami a bérleti díjak esetében jelent megtakarítást. Az energiatakarékos műszaki megoldások előnye pedig az üzemeltetési díjak csökkenésében jelentkezik.”