Cégvilág

Javul a krónikus vesebetegek kezelése Debrecenben

Komplett ambulanciával, két új kezelővel, hasi dialízis elvégzését biztosító rendelővel és kanüláló helyiséggel, valamint modern vízgépészeti rendszerrel is bővült a Debreceni Orvostudományi Egyetem.

A frissen átadott, 107 millió forintos fejlesztés a veseelégtelenségben szenvedő betegek magas színvonalú ellátását biztosítja. A bedruházás eredményeként újabb szolgáltatásokkal bővítheti a klinikai, az oktató és a tudományos tevékenységét a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DE OEC).  A regionális és országos feladatokat is ellátó nephrologiai tanszék keretein belül működő egyedülálló Extracorporális Szervpótló Centrum akut és krónikus vesebetegek gondozását és kezelését végzi.

Az 540 négyzetméter alapterületet érintő beruházás eredményeként egy korszerűen felszerelt szakambulanciát, egy 10 és egy 8 ágyas kezelőhelyiséget, illetve nővér- és betegöltözőt alakítottak ki, de hasi dialízisre alkalmas kórteremmel, valamint kanüláló helyiséggel is bővült a komplexum.

Az életmentő szervpótló kezeléseket továbbá modern vízgépészeti és központi koncentrátum-elosztó rendszer is támogatja ezentúl. A beruházást a Debreceni Egyetem Extracorporális Szervpótló Centrumát egy éve működtető Fresenius Medical Care nemzetközi dialízisszolgáltató- és gyártó cég hajtotta végre.

vesebetegek kezelése Debreceni Orvostudományi Egyetem
Kapcsolódó cikkek