Cégvilág

Már az Audi is Hankook abroncsokat használ

Az Audi A3, A3 Sportback és A3 Cabrio modellek a jövőben Hankook gumiabroncsokkal is érkezhetnek a gyárból.

A nemzetközi szaksajtó független terméktesztjeiben többszörösen kiemelt nagy teljesítményű gumiabroncs, a Hankook Tire Ventus S1 evo abroncsa  megfelelt az Audi vizsgálatainak is, és 225/45 ZR 17 méretben ezentúl a gyárban szerelik az említett modellekre.

Az Audi és a Hankook Tire a most létrejött első szerelői beszállítói megállapodással kiterjesztik sikeres együttműködésüket az európai piacra is. A világ jelenleg hetedik legnagyobb gumiabroncs gyártója már 2008 óta szállít különböző gumikat Audi modellekhez a kínai piacra.

Az A3 sorozat gyári alapfelszerelésével a Hankook Tire most először szállít közvetlenül a német gépjárműgyártó törzsgyárába, a bajorországi Ingolstadtba is. Jin-Wook Choi, a Hankook Tire elnökhelyettese és európai vezetője kiemelte, hogy az Audi név világszinten a műszaki csúcsteljesítménnyel és legmagasabb minőségi elvárásokkal azonosítható. Így különösen nagy eredmény, hogy a cégcsúcstermékét a márka elfogadta első szerelésre.

A Hankook Tire rácalmási üzemében készülő gumiabroncsokkal látják el egy hónapja a Volkswagen California, Caravelle, Multivan és Transporter modelljeit. A magyar leányvállalat a német cég minőségellenőrei által végzett auditálást követően válhatott a Volkswagen közvetlen beszállítójává.

Az üzem termelésének nagyobb részét ugyan a kereskedelemnek szállítja, de a csehországi Nosovicében lévő Hyundai-gyár október óta már több mint 230 ezer abroncsot vett át. Legnagyobb európai partnere, a Volkswagen mellett a Hankook Tire az Audi, a Chevrolet, a Chrysler, a Ford, a Hyundai, a Kia, az Opel és a Renault gyáraiba is szállít abroncsokat koreai és kínai egységeiből.

A Hankook Tire Magyarország Kft. kapacitáskihasználtsága az első fél évben 90 százalék körül alakul. A társaság személygépkocsikra, SUV-okra és kis teherautókra való abroncsokat állít elő, 300 különféle méretben.  

Audi Ford Kia Volkswagen gumiabroncs A3 gumi Renault abroncs Opel Chrysler Chevrolet Hankook Hyundai
Kapcsolódó cikkek