Cégvilág

Megmenekül a csődtől a Liverpool FC! Az RBS újratárgyalja a hitelét

Az egyik hitelező pénzintézet, a Royal Bank of Scotland (RBS) hajlandó újratárgyalni és átütemezni a Liverpool futballklubot működtető gazdasági társaság tartozását, így az egyik legnagyobb angol klub nem kerül csődbe.

Az amerikai tulajdonosoknak fél évvel később kell teljesíteni a kötelezettségeket. A másik hitelező bank, a Wachovia még nem nyilatkozott arról, hogy átütemezné a kölcsön visszafizetését.

A Liverpool FC amerikai tulajdonosai, George Gillet és Tom Hicks még 2007-ben 350 millió font kölcsönt vettek fel a Royal Bank of Scotland-től (RBS) és a Wachovia pénzintézetektől amikor megvásárolták az egyesületet.

A visszafizetésének lejárata július 24-én lenne, de több hetes tárgyalássorozat után az RBS azt nyilatkozta, hogy kész a hiteleket fél évvel átütemezni. Ez azt jelenti, hogy a nagy múltú focicsapat nem kerül csődbe, a szurkolóknak nem aggódniuk.

A tulajdonosok mindent megmozgatnak, hogy pénzhez jussanak: az RBS határozata azután született, hogy Gillett a hétvégén megállapodott a Montreal Canadiensben lévő tulajdonának sorsáról. Az eladásra kínált 80 százaléknyi tulajdonrészért 550 millió dollárt, azaz körülbelül 332,9 millió fontot fog kapni. Tulajdonostársa, Hicks ugyancsak azt tervezi, hogy más sportágakban meglévő érdekeltségein - így például a Texas Rangers baseball-csapatának, valamint a Dallas Stars hokicsapatában - túlad.

george gillett Wachovia Liverpool RBS Tom Hicks
Kapcsolódó cikkek