Cégvilág

Megmenekülhet a Vértesi erőmű

A szerdai kormányülésen pozitív döntés született a Vértesi erőmű ügyében - tette közzé Keleti György országgyűlési képviselő nyilatkozata alapján Oroszlány polgármesteri hivatala szerdán az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján.

 A hivatal közleménye szerint, a képviselő ennél többet nem kívánt nyilatkozni az önkormányzat honlapjának, de csütörtökön részletes tájékoztatást ad az oroszlányi városi televízióban.

Keleti György korábban az MTI-nek elmondta, a Magyar Villamos Művek megvizsgálta a 2100 főt foglalkoztató Vértesi Erőmű azonnali, vagy novemberi bezárásának lehetőségét. A politikus hozzátette, mivel az erőmű működtetése nemcsak gazdasági, hanem szociális kérdés is, ezért lehetőséget kapott Bajnai Gordontól, hogy javaslatokat tegyen a Vért további működésére, mivel a miniszterelnök elkötelezett a munkahelyek lehetőség szerinti megőrzése mellett, de a gazdaságosabb működést is szükségesnek tartja.

A politikus tájékoztatása szerint, a cég életben tartásához havi egymilliárd forint szükséges, mert a megtermelt áramot a vállalat kétszer annyiért tudja előállítani, mint amennyiért eladja. Az erőmű már megvált 240 erdélyi bányásztól és a napokban jelentették be, hogy év végéig további 300 fős létszámleépítésről egyeztek meg a szakszervezettel.

Magyar Villamos Művek Vértesi Erőmű bezárás
Kapcsolódó cikkek