Cégvilág

Nem kérnek a HospInvestből! Demonstráció a Semmelweis Kórház megmentéséért Kiskunhalason

A kiskunhalasi Semmelweis Ignác Kórház megmentéséért kezdődött demonstráció ma délelőtt a város központjában. A kórház érdekvédelmi szervezeti azt szeretnék, ha a város azonnal felmondaná a szerződést a HospInvest Zrt-vel és egy új önkormányzati céget hoznának létre az egészségügyi intézmény működtetésére.

A kórház dolgozói közül korábban több mint ötszázan írták alá azt a petíciót, melyet eljuttattak a város képviselő-testületéhez -, melyben kérték, hogy bontsa fel a város a működtetési szerződést a HospInvest Zrt-vel, de az önkormányzat érdemben nem tárgyalt a beadványról - számol be a BAON.hu.

A kórházi érdekvédelmi szervezetek szerint: a városvezetés ezzel semmibe vette a dolgozók akaratát, veszélyeztetve 132 ezer ember biztonságos ellátását és a munkahelyek biztonságát.

A kórházvédők - akik a református imaház előtti téren gyűjtik az aláírásokat - továbbra is azt követelik, hogy az ellátási és beruházási vagyonhasználati szerződést azonnal mondja fel a város a HospInvesttel, mivel sem a műszerbeszerzést, sem az ingatlanfejlesztést nem teljesítette a cég a szerződésben megfogalmazott mértékben. (A szakszervezetek szerint ez nem érte el az 50 százalékot sem.)

További követelik: egy önálló önkormányzati tulajdonú cég megalakítását a folyamatos betegellátás érdekében.

A HospInvest anyagi helyzete idén év elején vált problémássá, amikor az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (EBRD) - amely 2007-ben 4 millió euróval szállt be a cégbe - bejelentette, hogy kiszáll a HospInvest finanszírozásából.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

megmentés demonstráció Kiskunhalas Semmelweis HospInvest kórház
Kapcsolódó cikkek