Cégvilág

Teszt - Húsz gyerekülésből csak egy kiváló

A tesztelt 20 gyerekülésből 1 kiváló (RÖMER Baby Safe Plus, kiegészítő talppal), 1 viszont elégtelen (Renolux 360°, biztonsági övvel) minősítést kapott a Kosár magazin júniusi számában megjelent nemzetközi teszten.

Évente 60 ezer gyermek sérül meg Európa szerte autóbalesetben, köszönhetően annak, hogy már 50 km/órás ütközésnél egytonnás „lövedékké” változik egy 25 kg-os gyermek. A gyerekülések életet menthetnek, ám a minőség és a rendeltetésszerű használat itt is kritikus pont – olvasható a reklámmentes Kosár magazinban.

A Kosár Magazin rámutat: jelentős eltérések vannak a különböző gyerekülések által nyújtott védelem mellett, melyet számos tényező befolyásol. Nem mindegy a rögzítés módja (biztonsági öv, kiegészítő talp, isofix) és az sem, mennyire egyértelműek a beszerelésre és a gyermek rögzítésére vonatkozó utasítások.

A nemzetközi laboratóriumban elvégzett szigorú teszten vizsgálták többek között, hogy az adott gyerekülés milyen védelmet nyújt frontális és oldalirányú behatás esetén, milyen az ülés stabilitása a kocsiban, illetve mennyire egyértelműek a használati utasítások, fennáll-e a helytelen használat veszélye, vagy az, hogy a gyermeket helytelenül rögzítjük az ülésben.

A Renolux 360° típus azért kapott elégtelen osztályzatot, mert a frontális behatás esetén nyújtott védelem mértékét elégtelennek találták a szakértők, emellett a nem egyértelmű utasítások miatt fokozottan fennállt a helytelen használat és rögzítés veszélye.

Kosár magazin gyerekülés teszt
Kapcsolódó cikkek