Cégvilág

Újabb Airbus tragédia! 154 emberrel az óceánba zuhant a gép

154 ember volt azon a jemeni utasszállító repülőn, amely kedd hajnalban az Indiai-óceánba csapódott. Nem tudni, vannak-e túlélők, mindenesetre a közeli Comore-szigetek mozgósította egyik kórházát.

Fedélzetén 154 emberrel az Indiai-óceánba zuhant a jemeni állami légitársaság utasszállító repülőgépe a Comore-szigeteknél. Nem tudni, hogy van-e túlélője a balesetnek - közölte Idi Nadhoim, a három nagyobb és több kisebb szigetből álló parányi ország alelnöke - idézi a TEOL a távirati irodát.

A Yemenia légitársaság egyik Airbus A310 típusú repülője járt szerencsétlenül. Televíziós híradások szerint az utasok többsége az egykori francia gyarmat Comore-szigetek állampolgára volt. Párizsból érkeztek és Jemen fővárosában, Szanaában szálltak át a Comore-szigetek fővárosába, Moroniba induló jemeni járatra.

A Yemenia 626-os járata helyi idő szerint este fél tízkor szállt fel Jemenből, és megkezdte 4 és fél órás útját - írja a CNN. A társaság heti három járatot indít a Comore-szigetekre. A 143 utas zöme comore-i állampolgár - mondta egy illetékes a CNN-nek a szanaai repülőtéren. 11 fős személyzet utazott a repülőn.

Nadhoim elmondta, hogy a katasztrófa kedden a kora hajnali órákban történt. Szanaában azt közölték, hogy leszállás előtt 15 perccel zuhant le az Airbus.

A helyi rendőrség névtelenül nyilatkozó alkalmazottja megerősítette, hogy a repülőgép feltehetően az óceánba zuhant. Hozzátette, hogy az országnak nincsenek tengeri mentőalakulatai.

Nadhoim elmondta, hogy a katasztrófa kedden a kora hajnali órákban történt. A pontos helyszín még nem ismeretes, de a fő szigeten fekvő Mitsamiouli városban mozgósították a kórházat.

A Comore-szigetek Madagaszkártól mintegy 300 kilométerre északnyugatra, és az afrikai kontinenstől ugyancsak hasonló távolságra keletre fekszik.

A Yemenia nem tartozik a legveszélyesebb légitársaságok közé. Egy leszállást elrontottak 2000-ben a szudáni fővárosban, Kartúmban, 2001-ben egy iraki térítette el a bagdadi járatukat és ugyanebben az évben a heves eső miatt lecsúszott egy gépük a kifutópályáról az eritreai Aszmerában az Aviation-Safety.net repülésbiztonsági honlap szerint.

Airbus óceán tragédia lezuhan
Kapcsolódó cikkek