Cégvilág

50 millió dollár Michael Jackson videóiért

A Sony filmstúdiója 50 millió dollárt fizetne azokért a felvételekért, amelyek Michael Jackson búcsúkoncertjének próbáin készültek.

Az AP-nek név nélkül nyilatkozó informátor szerint az 50 millió dolláros ajánlatot a Sony azután tette meg, hogy a videó felvételeket számos stúdiónak, így a Universalnak, a Paramountnak és a 20th Century Foxnak is megmutatták.

Ha megszületik a megállapodás, a győztes stúdió a koncert szervezésével megbízott AEG Live közreműködésével készíti el a filmet. Ezzel a rendezvényszervező 30 millió dollárt visszakaphat abból a 32 milliós összegből, amelyet eddig a turnéra fordított.

A Sony előnnyel indul a versenyben, hiszen a cég rendelkezik az énekes zenei felvételeinek jogai felett. Az ajánlat arra utal, hogy a cégcsoport egy közepes költségvetésű film elkészítésére készül, leánycégei pedig a jövőben profitálhatnak majd a film zenéjéhez kapcsolódó jogokból.

Jelenleg egy TV-show-ról is folyik a tárgyalás, a tízmillió dolláros értékű üzlet iránt az NBC is érdeklődik. Tekintve, hogy az énekes temetését csak az Egyesült Államokban 33 millióan kísérték figyelemmel, egy mozifilm várhatóan óriási közönséget vonz majd.

próba Michael Jackson tv film Sony
Kapcsolódó cikkek