Cégvilág

Görögdinnye: harc a feketézőkkel

Míg tavaly az alacsony felvásárlási ár, az idén a kedvezőtlen időjárás és a feketézők jelentik a fő gondot a görögdinnye-termesztők számára.

Az idén alakult Magyar Dinnyeszövetség elnöke, Simonka György szerint a nepperek nem csak az árak letörésével okoznak kárt: ennél is veszélyesebb, hogy az elsősorban exportból élő magyar termelők elveszíthetik piacukat az ellenőrizetlen minőségű gyümölcs miatt.

Márpedig a korai kánikula, majd a sok eső miatt az idén a tavalyi termésnek csak a felével lehet számolni.

„Jó hír, hogy az üzletláncok nem fogtak felesleges leárazásba, amíg még a magyarországi primÕrt árulják” – mondta lapunknak Karsai József, aki éppen egy évvel ezelÕtt szervezett dinnyeszórós tiltakozást a gyümölcs kilóját 49 forintért árusító Auchan üzletei elÕtt.

Az MSZP-s képviselÕ hozzátette: az idén ennél nagyobb problémát jelent, hogy a szokatlanul meleg tavasz miatt a primÕrök néhány héttel korábban kerültek a piacra, így szezonjuk egybeesett a déli importéval.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Magyar Dinnyeszövetség karsai józsef feketézők görögdinnye Simonka György
Kapcsolódó cikkek