Cégvilág

Hadat üzen a vírusoknak a Microsoft – Vérdíj a féreg létrehozóinak fejére

A Microsoft szerint az egyre terjedő számítógépes kártevők ellen csak az összefogás jelenthet igazi védelmet. A Redmond által kezdeményezett szövetség már 47 tagot számlál.

"A támadások egyre összetettebbek, ezért össze kell fognunk és közösségként kell gondolkoznunk a védekezés érdekében" – idézi a Microsoft Security Response Center igazgatóját az AFP. A vállalat egy Las vegasi információbiztonsági konferencia keretében mutatta be új vírusvédelmi fejlesztéseit.

Ezek egyike egy a vírusok működésének modellezését segítő szoftver. A Microsoft egyúttal kézikönyvet adott ki, amelyben demisztifikálja a biztonsági frissítésekkel kapcsolatos tudnivalókat a felhasználók számára.

Redmond a vírusellenes együttműködés keretében megosztja a programok biztonsági réseivel kapcsolatos tapasztalatait és közös mutatószámot dolgoz ki a támadás valószínűségének meghatározására. A Microsoft által kezdeményezett vállalat szövetség mostanra 47 tagot számlál.

Az összefogás fontosságát mutatta a Conficker féreg elleni védekezés. A Microsoft 250 ezer dolláros "vérdíjat" tűzött ki a kártevő megalkotóinak fejére és akciócsoportot alakított a támadások ellen. A Conficker hordozható USB eszközök segítségével terjed, kihasználva a nem frissített Windows biztonsági réseit.

vírus Conficker Microsoft konferencia féreg
Kapcsolódó cikkek