Cégvilág

Kánikulabiznisz: ingyen víz pénzért!

Horváth Csaba főpolgármester-helyettes megbotránkoztatónak tartja, hogy egyesek az év legmelegebb napjaiban pénzt csalnak ki az elcsigázott emberekből a Fővárosi Önkormányzat által ingyen osztogatott hűtött, csomagolt vízért cserébe. A főpolgármester-helyettes felkéri a Budapesti Rendőrfőkapitányt a szükséges intézkedések megtételére.

A Főpolgármesteri Hivatalba lakossági bejelentések érkeztek a délután folyamán, hogy ismeretlenek a Fővárosi Önkormányzat és a Vízművek nevében pénzért árulnak vizet illetve hűsítésre szolgáló vízzel teli zacskókat.

Horváth Csaba főpolgármester-helyettes felháborítónak tartja a csalást: „Az általunk hozott intézkedések, amelyek célja a lakosság hőség okozta kellemetlenségeinek enyhítése természetesen ellenszolgáltatás nélküli intézkedések!”- szögezte le közleményében a főpolgármester-helyettes.



A főpolgármester-helyettes a lakosság tájékoztatása érdekében röviden összefoglalja a Fővárosi Önkormányzat által foganasított intézkedéseket:

2009. július 23. csütörtöktől-2009. július 24. péntekig ismét 2. fokozatú hőségriasztás van érvényben a fővárosban. A napi átlaghőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint már ma meghaladta a 25 °C-t, és nagyon erős az UVB sugárzás is.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Fővárosi Polgári Védelem munkatársai rendőri biztosítás mellett, szerdától Budapest öt fontos forgalmi csomópontján naponta 20 ezer félliteres flakonos vizet osztanak szét az autósoknak és a járókelőknek térítésmentesen az alábbi helyszíneken: Moszkva tér, Móricz Zsigmond körtér, Őrs vezér tér–zuglói oldal, Szent lélek tér, Váci út - Róbert K. krt. sarok.

A BKV Zrt. négy helyszínen oszt zacskós vizet utasainak ezen a héten. Csütörtökön 13.30-15.00 óráig, pénteken 13.30-tól az alábbi helyszíneken: Moszkva téren, az Oktogonnál, a Blaha Lujza téren és a Boráros téren.

Ezen felül a Fővárosi Vízművek Zrt. ismét üzemelteti mobil vízcsomagoló egységét a Deák téren, így a járókelők a meleg napokon itt is hűtött, csomagolt vízhez juthatnak reggel 8.00 órától este 18.00 óráig.

A Fővárosi Vízművek Zrt. a Budakeszi úton folyó vízcső-rekonstrukció következtében esetlegesen megnövekedett menetidő miatti kellemetlenségeinek ellensúlyozására a munkaterületek melletti útszakaszok kereszteződéseiben szintén palackozott vizet kínál a délutáni csúcsban arra közlekedőknek.

A Deák téren a Fővárosi Vízművek szórólapokon hívja fel a figyelmet a napokban a vízfogyasztás fontosságára, illetve hogy a forróságban az emberek növekvő vízigénye mellet fokozottan kell ügyelni házi kedvenceink itatására is.

A Deák téren, külön erre a célra kialakított kutyaitató is várja a szomjazó négylábúakat. A Főkert Zrt. is intézkedett arról, hogy a kezelésében lévő közparkok kertészei a lakosság kérésére megnyissák a csapokat. Ez úton is felhívjuk a figyelmet a kerti csapok és ivó kutak védelmére, mivel különösen ebben az időszakban van kiemelt fontossága, hogy azok működjenek!

A Fővárosi Önkormányzathoz tartozó Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a hőségriadóra tekintettel a Csepeli, Dagály, Római, Palatinus, Paskal, Csillaghegy, Pünkösdfürdői strandokra vízautomatákat szállított, amelyeket a pénztárak vagy belépőkapuk környékén helyeztek el.

vízosztás víz zacskós víz kánikula Főkert ingyen víz
Kapcsolódó cikkek