Cégvilág

MÁV: már megint reform

Andrási Miklósnak, a MÁV Zrt. új igazgatósági elnökének, leendő elnök-vezérigazgatójának a vezetésével kell megújulnia az állami vasúttársaságnak.

A cég miniszteri biztosa mától Antali Károly, az operatív ügyeket az eddigi MÁV-vezér, Heinczinger István viszi. „A közösségi közlekedés ma évi 28 ezer forintjába kerül minden egyes állampolgárnak, akkor is, ha igénybe sem veszi” – jelölte meg a cégátalakítás egyik okát a területet felügyelő Hónig Péter miniszter.

„A mostani változtatás kisebb ellenszélben indul, mint az egykori Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által kezdeményezett reform” – véli Felsmann Balázs korábbi államtitkár.

A fő kihívást a rövid és a hosszú távú érdekek ellentéte okozza, például az, hogy a bérköltségek lefaragása rövid távon hatalmas kiadással jár. Bevételi oldalon a kedvezmények megkurtítása nyolc-tíz milliárdot hozhat a MÁV-nak.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

kormánybiztos reform Andrási Miklós MÁV
Kapcsolódó cikkek