Cégvilág

Mennyit költött Los Angeles Michael Jackson temetésére?

A városi hivatalnokok közlése szerint Los Angeles 1,4 millió dollárt fordított a Michael Jackson búcsúztatásához biztosított forgalomirányításra, biztonsági őrökre és más szolgáltatásokra.

Az összeg nagy részét, 1,1 millió dollárt annak a 4 173 rendőrnek a fizetése tette ki, akik túlórában teljesítettek szolgálatot a ceremónia idején. Los Angeles illetékesei szerint a fennmaradó 0,3 dollárból a forgalomirányítást és a helyszín takarítását fedezték – jelenti az AP.

A város polgármesterének szóvivője sikernek nevezte az esemény lebonyolítását, mivel az az előzetes tervek szerint 4 millió dollárt emésztett volna fel. Ugyanakkor a város vezető jogásza közölte: megvizsgálják annak a lehetőségét, hogyan háríthat át Los Angeles egyes költségelemeket más szereplőkre.

A város vezetése ezzel egyidőben weboldalt indított, amelyen a popsztár rajongóit kéri fel arra, hogy adakozzanak a város számára a költségek fedezése érdekében. Eddig 17 ezer dollár folyt be, annak ellenére, hogy egy időben a túl nagy érdeklődés miatt technikai problémák akadályozták a tranzakciókat.

temetés Jackson los angeles
Kapcsolódó cikkek