Cégvilág

Nem kapta meg a 3 milliárdos büntetési csekket a Zöld Pardon?

Három hónappal ezelőtt vetett ki bírságot a XI. kerületi önkormányzat a Zöld Pardont és a Café del Riót működtető cégekre, mondván évek óta jóval nagyobb közterületet használnak, mint az önkormányzattal kötött bérleti szerződés alapján megtehetnék. A szórakozóhelyek még mindig nem kapták meg a csekket. A fizetendő összeg állítólag több mint 3 milliárd forint – írja a Heti Válasz.

A kerületi fideszes képviselők először 2008-ban kifogásolták az illegális területfoglalást, s végül hosszas politikai csatározás után, idén április 16-án a képviselő-testület a 17/2008. (VII. 8.) számú önkormányzati rendeletre hivatkozva a Riót 2003-ig, a Zöld Pardont pedig 2005-ig visszamenőleg a bérleti díj tízszeresének megfizetésére kötelezte.

A két érintett cég számára eljuttatta ugyan az önkormányzat a képviselő-testületi határozatot, de a fizetési felszólítást a mai napig nem kapták meg. A kerületi fideszes képviselők azzal vádolták Molnár Gyula polgármestert, hogy az üzemeltetők pártján áll a közérdekkel szemben.

A Zöld Pardon bejelentette: a bírósághoz fordult, kérve a határozat megváltoztatását és a végrehajtás felfüggesztését. A szórakozóhely azt akarja bizonyítani, hogy teljesen jogszerűen jár el.

zöld pardon zp molnár gyula újbuda
Kapcsolódó cikkek