Cégvilág

"Sokkal simábban" megy majd a Windows 7 telepítése

A Microsoft közölte: elkészült a Windows. A Windows csoport egyik menedzserének nyilatkozata szerint az új operációs rendszer telepítése jóval könnyebb lesz, mint elődjéé, a Vistáé.

A Microsoft továbbra is október 22-re tervezi a Windows 7 bevezetését, melynek végleges változatát mai tájékoztatása szerint már elküldte a gyártóknak. Mike Angiulo az AP-nek ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: az új operációs rendszer telepítése "sokkal simábban" megy majd, mint a Windows Vista esetében.

A Vista bevezetésekor a felhasználók egy részének gondot okozott, hogy a korábban telepített eszközök (kamerák, szkennerek, nyomtatók) nem működtek az újonnan installált rendszer alatt. Redmond szerint a Windows 7 esete azért lesz könnyebb, mivel magja sokban hasonlít elődjééhez. Így ha egy számítógépen már telepítették a Vistát, a Windows 7-re történő átállás nem jelent majd gondot. Lendíthet a helyzeten az is, hogy – ellentétben a Vistával – az új operációs rendszer kapcsán elegendő felkészülési idő jutott a gyártóknak.

Ugyanakkor a Microsoftnak most jóval kellemetlenebb üzleti környezetben kell útnak indítania szoftverét, mint a legutóbbi alkalommal. 2001 óta először idén csökkennek a PC-eladások. A Microsoft megkönnyíti a Windows XP-t használó cégeknek, hogy a Vista kihagyásával Windows 7-re váltsanak, így próbálva megtartani vállalati ügyfeleit.

Vista telepít windows XP Microsoft Windows 7
Kapcsolódó cikkek