Cégvilág

Viszlát, hagyományos izzók - Jöhet a felvásárlási láz

Felvásárlási láztól tartanak a Philips Magyarországnál annak az uniós döntésnek a nyomán, amely ez év szeptember elsejétől elindítja a hagyományos lámpaizzók kivonását az európai piacokról.

Somlós Judit, a holland elektronikai konszern itteni leányvállalatának világítástechnikai igazgatója emlékeztetett rá, hogy Brüsszel ettől a lépéstől az energiafelhasználás és a szén-dioxid-kibocsátás jelentős csökkenését várja.

Először a legnagyobb energiafelhasználású, vagyis a 100 wattos vagy ennél nagyobb fogyasztású égőket vonják ki a kiskereskedelemből. Az alternatív megoldásként ajánlott energiatakarékos fényforrásoknak azonban ma még nemcsak az élettartama, hanem az ára is a sokszorosa a hagyományos izzókénak, így előfordulhat, hogy lesznek, akik bespájzolnak a régebbi égőkből.

A világ meghatározó fényforrásgyártójának számító Philipsnél azonban már az energiahatékonyabb időkre készülnek, ennek megfelelően formálódik a világítástechnikai üzletág egységeinek – beleértve a két éve globális felvásárlás útján megszerzett magyarországi gyár – profilja is Tamásiban. A néhány száz főt foglalkoztató üzemben egyre nagyobb arányban gyártanak energiatakarékos lakásvilágítási termékeket is, a fényforrásiparág ezen szegmensében eddig nem volt erős a holland cég, pozícióját a következő években viszont erősíteni kívánja – emelte ki Somlós Judit.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

energiatakarékos philips szén-dioxid-kibocsátás világítástechnika izzó
Kapcsolódó cikkek