Cégvilág

Deutsche EuroShop: segített a gyenge forint

A gyenge forint és zloty is hozzájárult ahhoz, hogy javuljon a német Deutsche EuroShop AG első féléves eredménye – közölte tegnap az ingatlanbefektető vállalat. A társaságnak kizárólag a kiskereskedelmi alpiacon vannak érdekeltségei Németországban és Európa más orszá-gaiban, köztük hazánkban is, itt a pécsi Árkád tartozik hozzá. Portfóliójának értéke 2,6 milliárd euró.

Az első hat hónapról 14 százalékos bevételnövekedést mutattak ki, a forgalom 63 millió euró volt. Befejeződött a kasseli bevásárlóközpont konszolidálása, és jól indult a tavaly átadott két másik németországi, a Hamelnben, illetve Passauban működő létesítmény. Csaknem hétmillió euró volt az EBIT növekménye, ehhez is hozzájárult az utóbbi két központ. A többi egység bevétele 1,4 százalékkal volt magasabb az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest.

Természetesen ezt a céget sem hagyta érintetlenül, hogy emelkedtek a finanszírozási költségek. Ezen a soron 27,7 millió eurót kellett elkönyvelnie, ez 4,9 millióval több, mint 2008 első felében. A konszolidált nyereség viszont mindennek ellenére hízott, és elérte a 30,5 millió eurót, ez 8,9 millióval több, mint a tavalyi első fél évben.

Klaus-Mathias Böge, a vállalat vezérigazgatója az eredmények tükrében nyugodtan közölhette: tartani tudják az éves tervet, vagyis a bevételt 125–128, az EBIT-et pedig 105–108 millió euró közé várják. Az igazgatóság ennek alapján arra készül, hogy részvényenként 1,05 eurós osztalékot fizet az év lezárása után. MN

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek