Cégvilág

Graphisoft Park: folytatódó fejlesztések

Veszteséges fél évet zárt a Graphisoft Park – derül ki az ingatlanfejlesztéssel és -hasznosítással foglalkozó, a Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett európai részvénytársaság tegnap nyilvánosságra hozott első hat hónapról szóló jelentéséből.

A vállalat a 2009. június 30-án végződött féléves időszakra a magyar számviteli rend szerint készült beszámolójában

44 226 eurós veszteségről adott hírt, míg a részvénytársaság által vezetett, öt tagból álló teljes cégcsoport IFRS rendszerű konszolidált eredménykimutatása 193 ezer eurós adózás előtti veszteséget mutatott az év első hat hónapjára vonatkozóan. A piaci körülmények javulását jelezheti azonban, hogy a teljes holdingra vonatkozóan az év második három hónapjában 411 ezer eurós nyereséget könyvelhettek el.

A vállalat a Duna aquincumi partszakaszán üzemeltet egy tizennégy irodaházból álló parkot, amely többek között az SAP és a Microsoft hazai leányvállalatának is otthont ad. A társaság beszámolójában kiemelte: április 1-jén fejeződött be egy új, 33 ezer négyzetméteres irodaház kivitelezése, amelyet azóta már átadtak a bérlőknek. Az új épületben található, 12 ezer négyzetméteres bérbe adható területtel az ipari park teljes kapacitása 45 ezer négyzetméterre növekedett.

Az új irodaházak átadásával a korábbi 92 százalékos kihasználtság 75-re csökkent. A vállalat vezetői a jelenlegi budapesti ingatlanpiaci helyzetet figyelembe véve a kihasználtság javulásával és többletbevétellel nem számolnak 2009-ben. A beszámolóban a társaság vezetése kiemelte, mindezek ellenére folytatják a régebbi épületek folyamatos felújítását, korszerűsítését, hogy azok energia- és vízfelhasználását csökkentsék, és ezzel is gazdaságosabbá tegyék az üzemeltetést. VÁ

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek