Cégvilág

Íme a légitársaság, amely további 1500 dolgozóját teszi utcára - SAS szigor

Az SAS skandináv légi társaság bejelentette, hogy további 1000-1500 munkahelyet szűntet meg újabb önköltségcsökkentési programja keretében.

A csökkentés célja 2 milliárd svéd korona (276 millió dollár) megtakarítása, ebben 10-20 százalékos bér- és nyugdíjcsökkentés is szerepel, amely a fedélzeti állományt érinti – jelenti a BBC.

Az SAS már februárban már bejelentett egy jelentős önköltségcsökkentési programot, amely 3 000 munkahely megszűntetését irányozta elő. A légitársaság azt is közölte, hogy az idei második negyedévben 1,05 milliárd svéd korona összegű nettó veszteséget halmozott fel.

Mint arról a Die Welt nyomán beszámoltunk, a gazdasági válság miatt a következő egy, másfél évben eltűnhet az európai légi piacról néhány nagy név - vélik elemzők. Már most igen rossz néhány légitársaság tőkeellátottsága, s a jövőben a helyzet még romlani fog, mielőtt jövő tavasszal beindulhat a fellendülés.

Az elemzők okfejtése szerint az üzletemberek és a turisták egyaránt költségtudatosabbak lettek: az üzleti utazók többnyire lemondanak a business osztályról - legalábbis Európán belül -, a többiek pedig a külföldi nyaralás helyett inkább otthon maradnak, vagy a repülésnél olcsóbb utazási módot választanak.

költségcsökkentés fedélzet légitársaság sas
Kapcsolódó cikkek