Cégvilág

Iskolakezdés - Több ezer százalékos eltérések az árak között

Az augusztusi tanszerbeszerzési főszezonban kis odafigyeléssel sok pénz maradhat a szülők pénztárcájában. A Kosár Magazin árkörképében bemutatja a hipermarketek és a szakboltok kínálatát.

Érdekesség, hogy a felmérés szerint egy papírvágó olló vagy egy 12 darabos filctollkészlet esetén is több mint 2000 százalékos a maximum áreltérés a legolcsóbb és legdrágább termék között. Iskolatáskát vásárolhatunk már 2 490 forintért, de akár 23 000-ért is.

Persze vannak olyan termékek, amelyekből nem érdemes a legolcsóbbat választani: az olcsó, ám kihegyezhetetlen színes ceruzák, seszínű temperák, ragasztásra alkalmatlan stiftek valójában többe kerülnek, mint középkategóriás társaik.


 
Vásárlásnál a hipermarketek mellett talán a készlet nagysága szól, itt egy kisebb bolttal ellentétben még a vevőroham harmadik-negyedik hullámára is marad termék. A szupermarketek és a diszkontok időszaki írószer választéka ugyanakkor csak fenntartásokkal ajánlható, mert céltudatos termékbeszerzéshez megfelelő, de érdemi válogatás itt csak komoly kompromisszumok alapján történhet – áll a Kosár magazinban.

Más módon is csökkenthetők a kiadások: például, ha a szülő tagja egy önsegélyező pénztárnak, a 30 százalékos adókedvezménnyel járó tagdíj egy része iskolakezdési támogatásként is felvehető.

felmérés tanszer hipermarket iskolakezdés
Kapcsolódó cikkek