Cégvilág

Meleg jégkrémmel küzd a klímaváltozás ellen az Unilever

A piacvezető Unilever sajátos eszközzel harcol a globális felmelegedés ellen: a cég olyan fagylalt készítését tervezi, amelyet szobahőmérsékleten ad el és a vásárlók házilag fagyasztják le maguknak.

Az Unilever azt reméli, hogy a szobahőmérsékletű jégkrém forgalmazása csökkenti majd az üvegházhatású gázok kibocsátását, mivel a termék a szállítás alatt nem igényel hűtést. A piacvezető évente 5 milliárd euró értékben forgalmaz jégkrémet és portfóliójába olyan márkák tartoznak, mint a Magnum, a Cornetto vagy a Vienetta.

A cég szóvivője érdekfeszítőnek nevezte az ötletet, ami komoly kihívás elé állítja a tudósokat. A kérdés: hogyan érhető el, hogy a házilag fagyasztott jégkrém ugyanolyan textúrájú legyen, mint a gyári. A kísérletek jelenleg az Unilever laboratóriumában folynak, Cambridge-i tudósok segítségével.

Gavin Neath, a Unilever szenior alelnöke a The Times-nak úgy fogalmazott: radikális megoldást kell találniuk az emisszió csökkentésére, a jégkrém projekt is ennek része. A vállalat az energiahatékonyság növelésén dolgozik német, francia és olasz gyáraiban, valamint 40 országban modernizálja viszonteladói hűtőpultjait. Eddig 400 ezer hűtőt cseréltek ki, amellyel a cég közlése szerint 15 százalékkal csökkentették az energiafogyasztást.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek