Cégvilág

Mi megy a Budapest Televíziónál? Botrányok és felszámolás

Botrányoktól sem mentesen folyik a Budapest Televíziót működtető zártkörű részvénytársaság felszámolása.

A felszámolást még 2006-ban kezdeményezte egy izraeli székhelyű cég. Az azóta húzódó ügy újabb fordulata, hogy a héten nem engedték be a felszámolást végző Budapest Investment Zrt. képviselőjét a cég székhelyére; a képviselő ezért rendőri segítséget kért - írja  a Népszabadság.

Kincs László felszámolóbiztos, a Budapest Investment Zrt. munkatársa a lapnak elmondta: a tévét működtető társaság tulajdonosa vitatja a felszámolás tényét és folyamatosan akadályozza őt a cégtörvény szerinti feladatai ellátásában. Olyannyira, hogy a tévétulajdonos egy másik érdekeltsége, az Alkotómester Bt. a felszámolást végző cég ellen kezdeményezett felszámolási eljárást.

Kincs szerint a lépés megalapozatlan, hiszen a felszámoló cég nem tartozik a bt.-nek, nem áll és nem állt vele sem szerződéses jogviszonyban, sem számlakapcsolatban. A felszámoló eddig tizenhárom hitelező 268 millió forint összegű követelését ismerte el és vette nyilvántartásba.

Az egyezségi ajánlatról egyelőre nem lehet többet tudni. Bródy Péter, a Budapest Televízió Zrt. ügyvezetője, tulajdonosa nem kívánt válaszolni.

Bródy felszámolás Budapest Televízió
Kapcsolódó cikkek