Cégvilág

Az MTV keményen megszorít, de Juszt még reménykedik

Kemény megszorításokat tartalmaz az MTV menedzsmentje által kidolgozott válságterv, amit a múlt héten terjesztett a kuratórium elé Medveczky Balázs, a tévé ügyvezető alelnöke. A külsős szerződéseket felszámolják, a Tévé ügyvédje tegnap már nem is került adásba, de Juszt László lát reményt a folytatásra – írja a Népszabadság.

Kemény megszorításokra készül Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke - derül ki abból a munkaanyagból, amelyet a múlt héten tárgyalt a médiumot felügyelő kuratórium elnöksége. A tervet a testület nem fogadta el - egyes források szerint kidolgozatlannak tartotta, mások szerint még szigorúbb megszorítás készül, mivel a jövő évi költségvetés hétmilliárd forintot, a tévés büdzsé negyedét vonná el a médiumtól – írja a Népszabadság.

A Tévé ügyvédje tegnap már nem is került adásba. Juszt László szerkesztője és műsorvezetője a produkciónak. A belső gyártásban készülő műsor azért került Medveczkyék látóterébe, mert Juszt külsősként vesz részt benne. Márpedig a külsős kifizetéseket radikálisan vissza akarják fogni.

Juszt szerint esetében ez a szempont nem lehet érvényes, mert a műsor hozza a pénzt a tévének, nem viszi. Számításai szerint adásonként 1,2 millió forint nyereséget "termel". Juszt reméli, hogy Medveczky, aki most tájékozódik a műsor pénzügyi eredményességéről, megváltoztatja döntését, és a műsor a jövő héttől visszakerül a képernyőre. Ha mégsem, akkor ezt Juszt úgy értékelné, hogy megkezdődött a jobboldalnak kedvező politikai tisztogatás.

Gyárfás Tamás, a külső gyártásban készülő Nap-kelte producere lapunknak azt mondta: nem kapott és nem is vár hivatalos értesítést arról, hogy műsorával szerződést bontana az MTV annak lejárta, tehát 2010. december 31-e előtt. Szerinte sem pénzbeli, sem infrastrukturális támogatást nem kap a köztévétől. Ők a reggeli adás reklámidejét értékesíthetik, ebből kell nyereségessé tenniük a produkciót.

külsős Juszt Medveczky Tévé ügyvédje mtv
Kapcsolódó cikkek