Cégvilág

Nap-kelte üzenete: jobboldali hatalomátvétel a köztévében

Az, hogy az MTV a Nap-kelte megszüntetésével százmillió forintos reklámbevétel-növekedést remél, finoman szólva is naiv hozzáállás – mondta a Népszavának Gyömöre Máté.

A Progresszív Intézet elemzője szerint valószínűleg a műsort régóta bojkottáló Fidesznek szánt üzenet lehet a háttérben, tehát politikai nyomás is közrejátszott a szerződésbontásban - számol be a napilap.

Ha az üzenet célt ért, akkor a fideszes politikusok hamarosan visszatérhetnek az új reggeli adásba.

Nem tudni, az MTV-nek milyen szándékai vannak ezzel a lépéssel, de a kérdés inkább az, hogy melyek Medveczky Balázs tervei – fogalmazott a politológus.

Amennyiben az MTV vezetői szerepét kívánja ellátni egy esetleges Fidesz-kormány alatt, akkor ez egy gesztus a jobboldali párt felé. Az ügyvezető alelnök ezzel a döntésével egy Fidesznek kedves tisztogatást hajtott végre – tette hozzá Gyömöre Máté.

Nemcsak a politológus szerint kezdődött el a jobboldali hatalomátvétel a köztévében. Sokak szerint ezt igazolja, hogy korábban megváltak a baloldal „fontos” személyiségeitől, Juszt Lászlótól és Székely Ferenctől is.



További bizonyíték lehet, hogy az új műsor, a Ma reggel megbízott felelős szerkesztője Horváth Szilárd lesz, aki a Fidesz-kormány alatt a Híradót és A Hét című műsort irányította, és megvált több baloldali újságírótól.

Az MTV pénteken azonnali hatállyal szüntette meg a Nap-keltével kötött, 2010. december 31-ig szóló szerződését.

Napkelte: itt az MTV indoklása - Gyárfás: Nem minősítem a gazdámat

Fidesz nap-kelte mtv
Kapcsolódó cikkek