Cégvilág

Napkelte: itt az MTV indoklása - Gyárfás: Nem minősítem a gazdámat

Eltűnik az MTV-ről a az egyik legrégebbi tévéműsor, a jobboldal által politikai elfogultsággal vádolt Nap-kelte, helyette Ma reggel címmel indít reggeli közéleti műsort a köztelevízió. Az MTV szerint a váltásra azért volt szükség, mert csökkentenie kellett a költségeket.

A hírekre, a politikai, gazdásági és kulturális eseményekre fókuszáló adássorozat Ma reggel címmel indul, és hétköznaponként reggel 6.30-tól 9 óráig lesz látható mindkét csatornán - közölte az MTV.

A Nap-keltét váltó, belső gyártásban készülő műsor életre hívását az indokolta, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége nem járult hozzá a korábban általa támogatott 2,45 milliárd forintos felvételéhez. A döntés miatt az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével

A közlemény szerint "a döntés miatt az MTV forráshiányos helyzetbe került, ami csak a kiadások radikális csökkentésével és a bevételek növelésével kezelhető".

A Nap-kelte producere, Gyárfás Tamás ugyanakkor a közelmúltban a Heti Válasznak adott interjújában azt mondta: "Nem minősítem a gazdámat, a Magyar Televíziót. Annyit tudok, hogy korábban az MTV reggeli műsora 800 milliós veszteséget jelentett. Mi nem kapunk pénzt a műsorkészítésért, a reklámidőt értékesíthetjük."

A Hírszerző értesülései szerint a Nap-kelte a Story Tv-n folytathatja.

Gyárfás Nap kelte mtv
Kapcsolódó cikkek