Cégvilág

Újabb tanácsadói és végkielégítési ügy a BKV-nál

Újabb BKV-s végkielégítési ügyra bukkant az MR1-Kossuth Rádió: több mint 30 millió forinttal távozott az igazgatótanács elnökének főtanácsadója.

Üzleti érdekeltségeibe tartozó személlyel kötött tanácsadói szerződést a BKV Igazgatótanácsának elnöke - tudta meg a Krónika. Tótfalusi György Futó Sándort elnöki főtanácsadójaként alkalmazta. Mint ismeretes, az azóta elbocsátott, addig viszont Tótfalusi jobb kezének számító Futó Sándor több mint 30 millió forintos végkielégítéssel távozott a közlekedési vállalattól. Futó, illetve Molnár László vezérigazgatói főtanácsadó felmentését tavasszal egyébként maga Kocsis István vezérigazgató kezdeményezte. Kocsis kinevezése előtt a BKV vezérigazgatói székére - a hírek szerint - még Futó is pályázott.

A dokumentumok alapján most kiderült, a közlekedési vállalat igazgatósági elnökének és Futó Sándornak több közös üzleti érdekeltsége is van. Így a még 2005-ben alapított Pro Advis Tanácsadó és Szolgáltató Kft., amelyben Futó Sándor és a Benefit G8 Ingatlanfejlesztő Kft. is tulajdonos.

Futó Sándor tanácsaiért havonta 1 millió 420 ezer forintot, és annak 150 százalékos prémiumát kapta.

Eközben a Magyar Nemzet mai száma arról számol be, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök tanácsadójának volt cégét bízta meg a BKV matricák és tájékoztató táblák készítésével, 315 millió forint értékben.

végkielégítés BKV tanácsadó futó Tótfalusi
Kapcsolódó cikkek