Cégvilág

A Balaton volt a nyár slágere augusztusban a hazai utazók körében

A KSH legfrissebb adatai szerint az augusztus mind a belföldi, mind pedig az összesített vendégéjszaka számot tekintve emelkedést hozott a Balatonnál az elmúlt év azonos időszakához képest.

A Balaton régió a többi turisztikai régióval összehasonlítva egyedülálló növekedést ért el: 7,7%-kal több hazai vendég töltötte a szabadságát augusztusban a Balatonnál, a hazai vendégéjszakák száma pedig meghaladta a 675 ezret ami tavalyhoz képest 5,2%-os emelkedést jelent. Figyelemreméltó a belföldi turizmus térnyerése is: augusztusban az összes vendég 73%-a (közel 195.000 fő) hazai vendég volt.



Az első nyolc hónap összesített adataiból ugyanakkor látható, hogy a Balatont sem kerülte el a gazdasági válság okozta csökkenő tendencia.

A visszaesés - ha kis mértékben is, de - a belföldi forgalom január-augusztusra vonatkozó adataiban is megmutatkozik: a vendégek száma 4%-kal, a vendégéjszakák száma pedig 3%-kal esett vissza tavalyhoz képest.

A külföldi vendégek számában is további visszaesés tapasztalható. Mindemellett örvendetes, hogy a főszezon második legerősebb hónapjában a júliushoz hasonló vendégforgalom volt tapasztalható a Balaton régióban, a vendégéjszakák száma meghaladta az 1 milliót - ebben egyaránt közrejátszott a kedvező időjárás, a gazdag programkínálat, a kereslethez igazított szálláscsomagok valamint azok az egyedi, a régióban fellelhető attrakciók és élmények, amelyeket csak a Balatoni Nyár nyújthat a vendégeinek.

Az erős augusztus sem segített a turizmusnak

turisztika vendégéjszaka turizmus Balaton belföldi forgalom
Kapcsolódó cikkek