Cégvilág

A legmegbízhatóbb családi autók

Az amerikai Consumer Reports magazin idén is elkészítette a legmegbízhatóbb családi autók listáját. Az eredmény annyiban meglepő, hogy mostanra a Ford modelljei is felveszik a versenyt a japán márkák megbízhatóságával.

A Consumer Reports felmérése szerint az egyik legmegbízhatóbb családi autó a Toyota Prius 2010. A jelek szerint a Ford tulajdonosok igen elégedettek az autóikkal, olyannyira, hogy felülmúlják a Toyota és Honda eredményeit – írja a TIME.

A második helyen a Volvo S40 végzett, a bronzérmet a Ford Fusion szerezte meg. A negyedik Mercury-t a Fusion hibrid változata követi, ami után viszont a Mercury hibridje áll. A Nissan Almera a hetedik helyezett, a nyolcadik a Toyota Camry hibrid.

A Dél-koreai márkák, így a Kia és a Hyundai szintén javítottak eredményeiken, új modellek kerültek fel a legmegbízhatóbbak listájára. A General Motors és a Chrysler viszont továbbra is gyengélkedik, utóbbi egyetlen modellje sem számít megbízhatónak, mi több a Jeep, és a Dodge a legrosszabb kategóriába kerültek. A GM 48 modellje közül 28 átlag alatt teljesített, csak az új autók, így a Chevrolet Malibu és Traverse értek el jobb helyezéseket.

 

felmérés Ford autó Toyota megbízható
Kapcsolódó cikkek