Cégvilág

Ismét jó üzlet az ingatlanbefektetés

Az idei második negyedévben az európai közvetlen kereskedelmi ingatlanbefektetések 12,9 milliárd eurót tettek ki, a harmadik negyedév teljesítménye 18 milliárd euró lett, az egész évre 60 milliárd euró várható - közölte a Jones Lang LaSalle az MTI-vel.

A cég összegzése szerint Magyarországon 340 millió euró történt ez év szeptember végéig. Európában a harmadik negyedévi befektetés 40 százalékkal haladja meg a második negyedévit, az egész évre várt 60 milliárd euró azonban 45 százalékkal kisebb a múlt évi befektetéseknél.

Az elemzés fontosnak tartja azt, hogy a második negyedév mélypontja után az túllépett a válságon.

 A magyar piacon idén szeptember végéig mért 340 millió eurós befektetés 20 százalékkal magasabb, mint a múlt évi hasonló időszaké volt. Az elemzés megjegyzi: az aktív befektetők kétségtelenül a nagyobb, jobban átlátható nyugat-európai piacok felé "tekintenek", illetve azok felé, ahol az árak jelentős mértékben, akár 50 százalékkal csökkentek.

Ennek eredményeképpen Európa különböző piacain változó befektetői érdeklődés tapasztalható, ahogy a jövőbeni kilátások is különbözőek. Így az eddig megszokottnál jóval változatosabb képet mutat az európai befektetési piac - olvasható az összegzésben.

Jones Lang LaSalle ingatlan árcsökkenés ingatlanbefektetés
Kapcsolódó cikkek