Cégvilág

Közösségi útinformációs weboldal indul

Az úthálózat sokat fejlődött az elmúlt években, az ehhez köthető valós idejű informálódás még gyerekcipőben jár.

Több millió magyar utazik valamilyen eszközzel naponta hazánkban. Az utazás mindennapi része az életünknek, kinek autóval, kinek buszon, vonaton, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Tízezreknek (de lehet, hogy százezreknek?) a megélhetést jelenti az, hogy egész nap úton vannak. Bár az úthálózat sokat fejlődött az elmúlt években, az ehhez köthető valós idejű informálódás még gyerekcipőben jár.

A weboldalon egy merőben új kezdeményezésnek lehetünk szemtanúi. A weboldal nem kisebb feladatra vállalkozik, mint hogy összesítse a Magyarországon elérhető összes útinformációt: fővárosi és vidéki útlezárások, útfelújítások, dugók, de a sokakat foglalkoztató tervezett és valós traffipax méréseket is egy oldalra gyűjtheti össze.

A projekt az adatok forrásaként a hivatalos adatszolgáltatókat legalább annyira segítségül hívja, mint a közösség tagjait. A készítők jövőbeli célja, hogy minden fellelhető útinformáció egy helyen elérhetővé váljék, s hogy a hírek gyors továbbításával a környezeti terhelés csökkentését is segítsék. Az útinformációkra éhes látogatókat egy ingyenesen letölthető Útinformációs Gyűjteménnyel lepik meg a regisztráció végén.

Az első és legfontosabb lépés persze az, hogy kiderüljön, Önnek és környezetének van-e igénye ilyen szolgáltatásra. A készítők célja ugyanis az, hogy teljesen testre szabható információkkal lássa el a látogatókat a weboldal (pl. ha csak egy bizonyos útszakaszon történt események vagy csak traffipax információk érdeklik majd Önt, beállítható legyen az oldalon). És hogy mitől lehetne mindez ingyenes? Talán attól, hogy az üzleti szférában is olyan támogatókra, szponzorokra lel, akik hisznek e weboldal életszerűségében.

Magasra tették a mércét. A következő hetekben be akarják bizonyítani, hogy ezen hírek láthatóvá és gyorsan elérhetővé tételére szükség van, ahogyan azt is, hogy ennek csak akkor van értelme, ha országos lefedettségű lesz. Ez pedig Ön nélkül nem megy. Ha szeretne a jövőben ingyenes közlekedési információkat kapni, regisztráljon MOST itt,  támogatva a készítőket. Regisztrációjával minden későbbi, témába vágó információról tudják így értesíteni a készítők.

A cél nemes, a feladat nem egyszerű. A weboldal mögött már most egy erős szakmai közösség található, hogy feltérképezze, van-e valós igény erre a szolgáltatásra. Megálmodója a közép- és nagyvállalati internetes termékfejlesztésben komoly tapasztalattal rendelkező Dunder Krisztián, valamint webfejlesztésben, médiában jártas ügynökségek.

közösségi weboldal útinformáció szponzorok
Kapcsolódó cikkek