Cégvilág

Majtényi: Valami nem tiszta a rádiófrekvencia-tenderben

Felülvizsgálná az ORTT rádiópályázatokról hozott döntéseit Majtényi László, a testület elnöke, aki hétfői különvéleményében több okból is bírálja a két országos kereskedelmi adó műsorszolgáltatási jogára beadott pályázatokat és az ORTT eddigi munkáját.

"Az ORTT olyan döntéseket hozott, illetve mulasztott el a két országos kereskedelmi rádiófrekvenciára kiírt pályázatok során, amelyek "súlyosan sértik a pályázat jogszerűségét" - állítja Majtényi László, az ORTT elnöke.

Hétfőn kiadott különvéleményében a médiahatóság elnöke azt állítja: nem csak a korábban kizárt Zene Rádió Zrt. nyújtott be irreális üzleti tervet, a többi hasonlóan kifogásolható pályázatot az ORTT mégsem utasította vissza.

Az ORTT nyáron írta ki pályázatot a Danubius és Sláger Rádió frekvenciájára, mivel a két rádió műsorszolgáltatási jogosultsága novemberben lejár. Október 7-én a testület a mindkét frekvenciáért harcba szálló Zene Rádió Zrt.-t az üzleti terv megalapozatlansága miatt zárta ki mindkét pályázatból, a rádió ugyanis mind a Sláger, mind a Danubius műsorszolgáltatási jogáért indult.

Majtényi szerint ugyanezen indok alapján az FM1 Konzorcium ajánlatát is ki kellett volna zárni, ezt azonban a testület leszavazta. "Minden szabálytalan pályázatot ki kellett volna zárni, mivel nem ezt tették, ezért ez önmagában diszkrimináció" - mondta az [origo]-nak hétfőn Majtényi.

rádiófrekvencia Majtényi László Danubius Sláger rádió
Kapcsolódó cikkek