Cégvilág

Mega-szórakoztató központot épít a TriGranit - Képpel

A TriGranit fejlesztéseinek zászlóshajója Szlovákia. Pozsony határában Európa elsőszámú szórakoztató- kereskedelmi- és - konferenciaközpontját tervezi megépíteni a TriGranit.

A Metropolis többfunkciójú fejlesztés, – beépített területe meghaladja a 1 200 000 négyzetmétert - amelyben megtalálható lesz a kereskedelmi központ funkció, a szabadidőközpont és élményfürdő, golfpályák, szállodák, kaszinók, kulturális- és konferenciaközpont. A cég szerint a tervezés és kivitelezés, az üzemeltetés és szolgáltatások magas színvonala olyan projektet eredményez, amely méltán veszi fel a versenyt Las Vegas leghíresebb szórakoztató- és szabadidőközpontjaival.

A közel 30 hektáros terület Pozsony déli kivezető szakaszán helyezkedik el, közrefogva a Bécs, Budapest és Prága felé vezető autópályákat. Ezt a területet jogosan nevezhetjük Európa szívének. Négy nemzetközi repülőtér található 220 kilométeren belül, ahonnan évente több mint 40 millió utas repül úti célja felé, nem beszélve az autópályán, illetve vonaton áthaladó turizmusról.

A projekt több fejlesztési fázisban valósul meg. Az első ütemben épül meg a kereskedelmi központ, az élményfürdő és szabadidőközpont a kalandparkkal, három szálloda és egy kaszinó. A későbbi ütemekben valósul meg a konferenciaközpont, a golfpályák, további kaszinók, és a luxus villákkal bővített lakópark.

A 220 kilométeres körzetben lakó több mint 29 millió lakos jelenti a Metropolis elsőszámú célcsoportját, de a család valamennyi tagjának kellemes kikapcsolódást nyújtó központ a világ minden részéről idecsábítja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat és a konferenciaturizmus képviselőit. A mintegy 1,5 milliárd euró beruházási értékű projekt több mint 10 000 munkahelyet teremt már az öt év alatt zajló építkezés során is Szlovákiában, és bevételt generál az államnak is. A beruházás várhatóan jótékony hatással lesz a szlovák gazdaság hosszú távú alakulására.

A Harrah’s Entertainment Inc. – a megvalósuló beruházás egyik főüzemeltetője – a világ legnagyobb szórakoztató - központokat működtető vállalata. Több kontinensen üzemeltet kaszinókat, szállodákat és golf-központokat, mint például a Ceasars Palace, Las Vegasban vagy az Emerald Casino Resort Dél Afrikában.

Pozsony TriGranit szórakoztató központ Szlovákia Metropolis
Kapcsolódó cikkek