Cégvilág

Sláger, Danubius: itt a vége

A médiahatóság döntött: az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. és az FM1 Konzorcium nyerte el a jelenleg a Sláger Rádió és a Danubius Rádió által „birtokolt” két országos kereskedelmi rádiófrekvencia használati jogosultságát.

A két vesztes november 18-án éjfélkor szünteti be adását. A két frekvenciapályázat körül hetek óta forrt a levegő, médiahírek ugyanis „politikai mutyit” sejtettek. Ehhez elsősorban az Advenio jobboldali kötődése (a társaság a Lánchíd Rádiót és a Heti Választ tulajdonló Infocenter csoport tagja) adott táptalajt, de a sajtó szerint erős politikai, mégpedig szocialista hátszele volt a tőzsdén is jelen lévő, közvetve a Rádiócafét üzemeltető Econet.hu Nyrt. által ellenőrzött FM1-nek is.

A Világgazdaság információi szerint a Sláger mindenképpen jogi útra tereli az ügyet, a Danubiusnál egyelőre „értékelik a helyzetet”. Majtényi László, a médiahatóság elnöke – keddi kijelentése szerint – viszont nem fogja a saját maga által vezetett szervezetet perbe hívni.

Szakértői vélekedések szerint az állam nem biztos, hogy jól jár. A két új országos rádió ugyanis a Slágerénél és a Danubiusénál jóval kisebb árbevételre számíthat, így adott esetben az általuk fizetett koncessziós díj kisebb lehet, mint amennyit a két jelenlegi jogosult fizetett volna. Kérdés az is, hogy ezek a hirdetési pénzek végleg eltűnnek-e a súlyos gondokkal küzdő rádiós piacról.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

A témáról szóló publicisztika itt olvasható

Advenio Danubius Sláger tender fm1
Kapcsolódó cikkek