Cégvilág

Újra pörög a GM

A General Motors bejelentette: 230 millió dolláros beruházást hajt végre négy amerikai üzemben. A modernizált gyárakból 2011-ben a Chevrolet Cruze és a Chevrolet Volt hibrid szedán gördül ki.

Az autógyár közlése szerint a négy, Michigan államban található üzem kulcsfontosságú a GM újgenerációs, üzemanyag-takarékos modelljeinek gyártásában. A 230 millió dolláros beruházással 500 munkahelyet állít vissza az óriásvállalat – jelenti az AutoWeek.

A Cruze jövő tavasszal kerül a piacra, a Chevrolet Volt gyártása 2010 novemberében kezdődik meg. Utóbbi Ausztriából szállítják majd a motorokat, ameddig az amerikai üzemet átállítják az új modell előállítására. A GM a termelés első évében 10 ezer Volt előállítását tervezi.

Ezzel párhuzamosan a GM kínai elnöke az AP-nek úgy nyilatkozott: a gyár a jelenleg is intenzív növekedést felülmúlva 1,6 millió autót szeretne eladni az ázsiai országban. Kevin Wale szerint a cél elérése lehetséges, mivel a cég három hónappal az év vége előtt már 1,3 millió gépkocsit értékesített Kínában. A GM kínai terjeszkedése meghaladja a piac növekedését: a január és szeptember közötti időszakban 55 százalékkal több autójuk talált gazdára, mint az előző év azonos időszakában.

General Motors GM VOLT Chevrolet Cruze
Kapcsolódó cikkek