A logisztika teljes területét bemutató kiállítás virtuális teret biztosít a logisztikai cégek és az ipari felhasználók találkozásához, melyben a kapcsolatfelvételek és az üzleti együttműködések nagyon is valósakká válnak. A kiállítók és a látogatók a négy napos rendezvényen a lehető legkényelmesebb módon vehetnek részt, hiszen ki sem kell lépniük irodáikból.

Az európai felmérések azt mutatják, hogy a hagyományos kiállítások látogatóinak száma drasztikusan csökkent az elmúlt 6-8 évben - mondta el érdeklődésünkre az újszerű kiállítás kapcsán a rendezvény igazgatója, Fenyves Júlia. Ennek oka részben az időhiány, részben pedig, hogy más, gyors információszerzési lehetőségeket preferálnak az emberek. Azaz a hagyományos kiállítás veszített korábbi kommunikációs jelentőségéből. Ennek ellentmondani látszik, hogy az új kapcsolatok és a személyes találkozások jelentősen felértékelődnek a válsággal küzdő gazdaságokban, aminek feloldásában segíthet a virtuális kiállítás és konferencia. Ugyanis a látogatói és a kiállítói kapcsolatok a tényleges fizikai találkozástól függetlenül, mégis személyesen jönnek létre.

A látogató saját irodájában ülve, számítógépéről élő kapcsolatban érheti el a szintén saját cégénél tartózkodó kiállítót. Láthatja, hallhatja, szöveges üzenetet küldhet neki, Az érdeklődő látogató is láthatóvá és hallhatóvá válik, és azonnal választ tud kapni kérdéseire. A virtuális kiállítás szereplői a www.logi-tech.hu -n névjegyet cserélhetnek, dokumentumokat oszthatnak meg egymással, tárgyalhatnak. 

A kiállítás további egy évig „nyitva van” és várja az érdeklődőket, továbbá megtekinthetők a konferencián elhangzott előadások archivált anyagai is.