Cégvilág

A bankok nyertek a legtöbbet a roncsautó-programokon

Németországban hétszázezer kölcsönszerződéssel 13,6 milliárd eurónyi hitelt vettek fel a régi autójukat újra cserélők, ez 13,6 százalékkal több a tavalyinál – írja a Népszabadság.

Az első tíz hónapban Németországban eladott 3,3 millió autó 26 százakkal több a tavalyi év azonos időszakánál. Világszerte tízmilliárd eurót költöttek eddig a kormányok a régi autót újra cserélő programokra, de a roncsprémium-tartalékok lassan kifogynak.

A JATO Dynamics elemző cég Népszabadság által idézett jelentése szerint az európai újautó-piac csak lassan evickél kifelé a válságból, és inkább csak az akciók tologatják felfelé a számokat. A vizsgált 27 ország számaiból elsőre úgy tűnik, hogy az év legsikeresebb hónapját tudhatja maga mögött az iparág: a tavalyinál 12,8 százalékkal forgalmasabb idei októberben 1,23 millió új autó kelt el, így a tíz hónapra számolt lemaradás már csak 4,1 százalék.

Európa nagy piacain jelentősen nőttek a forgalomba helyezések októberben, ám ezek inkább az előző hónapokban még működő roncsakciók vásárlási szerződéskötéseit tükrözik.

roncsautó autópiac szerződéskötés Jato Dynamics
Kapcsolódó cikkek