Cégvilág

A Fidesz és az MSZP kikosarazása lett a Sláger Rádió veszte?

Mindkét nagy politikai párt szerette volna megvenni a Sláger egy részét - cserébe meghosszabbították volna a rádió műsorszolgáltatási licenszét - írja a Financial Times.

Mindkét nagy politikai párt megkörnyékezte a Sláger Rádió tulajdonosát azzal az ajánlattal, hogy meghosszabbíthatják műsorszolgáltatási licenszét, ha átadják a cég 50 százalékát a pártnak – nyilatkozta a Financial Times-nak az Emmis Communications külföldi érdekeltségeit összefogó leányvállalatának alelnöke.

Már a Financial Times is a magyar rádiótender körüli botrányról cikkezik. Barbara Brill, az Emmis Communications külföldi érdekeltségeit összefogó leányvállalatának alelnöke azt állítja a globális üzleti napilap mai számában, hogy a Fidesz és az MSZP emberei is felkeresték az amerikai céget még a tendereztetési eljárás megindulása előtt és világos ajánlatot tettek: akkor nyerhetnek a műsorszolgáltatási versenytárgyaláson, ha átadják a cég 50 százalékos résztulajdonát. 

„Egyértelműnek tűnt, hogy ajánlatot tettek, cserébe a párt támogatásáért a tenderen” – fogalmazott Barbara Brill.

Mindkét párt cáfolja, hogy bármiféle módon befolyásolni próbálták volna a tender eredményét. Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő rosszindulatúnak nevezte az állítást. A szocialisták pedig azt hangsúlyozták, hogy az ORTT tagjai autonóm módon döntöttek.

A döntést többen bírálták: az élen Majtényi László ORTT elnökkel, aki az új tulajdonosok mellett döntő szavazás után le is mondott hivataláról. A sokat vitatott frekvenciadöntés mögött sajtóértesülések szerint politikai érdekek, vagy spekulációs érdekek állhatnak.

MSZP Sláger Rádió rádiótender Fidesz Emmis Communications
Kapcsolódó cikkek