Cégvilág

A Tesco még karácsony előtt megkezdi az iPhone árusítását Nagy-Britanniában

Árháború kezdődhet az Orange, a Vodafone és a Tesco között Nagy-Britanniában, miután a diszkont áruházlánc bejelentette: tervei szerint már karácsony előtt megkezdi az iPhone forgalmazását a szigetországban.

Bár a pontos ár és a bevezetés időpontja még nem ismert, a Tesco Mobile annyit már közölt: hamarosan megkezdi az iPhone forgalmazását. A kondíciókról jelenleg tárgyal az áruházlánc az Apple-lel, de előbbi szóvivője annyit elmondott: szeretnének karácsony előtt piacra lépni az iPhone-nal és az eddig megszokottól "erősen eltérő" ajánlattal megközelíteni a vásárlókat – jelenti a Times Online.

A szigetország leggyorsabban fejlődő mobilszolgáltatója, a Tesco Mobile számlás és kártyás előfizetőknek is értékesíti majd az iPhone, lépésével meglepve riválisait. Miután az Apple és az O2 kizárólagos forgalmazási megállapodása novemberben véget ért, mind a Vodafone, mind az Orange keményen küzdött, hogy árusíthassa az iPhone-t.

A lap megfogalmazása szerint a Tesco váratlan bejelentése csapást jelenthet számukra és árháborúhoz vezethet a brit mobilpiacon. Az Orange karácsonykor lép piacra a készülékkel, a Vodafone viszont csak a következő évben jelenhet meg az iPhone-nal, ezért a Tesco karácsony előtti akciója potenciálisan olcsóbb alternatívát jelenthet az új ügyfelek számára.

Az ügy érdekessége, hogy az "előzést" végrehajtó Tesco Mobile 50 százalékát az O2 birtokolja.

O2 Apple Orange karácsony iPhone Tesco
Kapcsolódó cikkek