Cégvilág

"Bedurvul" a Kraft

Informátori jelentések szerint a Kraft hivatalosan is ellenséges felvásárlási ajánlatot tesz, miután a Cadbury elutasította korábbi akvizíciós lépéseit.

A Reutersnek nyilatkozó források úgy tudják, az édességipari óriás mintegy 10,2 milliárd font értékben tesz ellenséges felvásárlási ajánlatot a Cadburynek. A brit vállalat két hónappal ezelőtt elutasította a Kraft közeledését, ennek ellenére utóbbi várhatóan nem változtat jelentősen az ajánlatán, de azt most közvetlenül a befektetőknek küldi meg.

A Kraftnak a folyamat elindulását követően 28 napja van arra, hogy elküldje ajánlatát a részvényeseknek, akik ezután 60 napos döntési időt kapnak. A Cadbury igazgatótanácsa várhatóan mai ülésén tárgyalja a Kraft ajánlatát.

A Kraft nem kommentálta a jelentést, míg a Cadbury megerősítette korábbi álláspontját, miszerint nincs szükségük a Kraftra. Utóbbi szűkre szabta ajánlatát, azzal számolva, hogy nem jelentkezik más vevőjelölt. Az a tény, hogy most sem emeli az árat, azt jelzi, hogy fenntartja álláspontját, bár az egyik informátor úgy fogalmazott, a mostani ajánlat csak a kiindulópont.

Cadbury kraft ellenséges felvásárlás
Kapcsolódó cikkek