Cégvilág

Boom előtt a szerverparkok

A válságban bíznak a magyarországi szerverparkok. A szerverek tárolásához infrastruktúrát, illetve egyéb szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások szerint a krízis miatt előtérbe került költséghatékonyság mind több céget késztet arra, hogy kiszervezze informatikai rendszereit.

Az eredmény: a következő esztendőkben akár évi 25-30 százalékkal is nőhet ez a piac. A jelentős méretű, immáron többszereplős piac nagyobb résztvevői között ugyan továbbra is jellemzően távközlési szolgáltatókat találunk, ám a helyzet lassan megváltozik.

A napokban például megjelent a színen egy kockázatitőke-társaság is, amely kimondottan e célra hozott létre egy új szolgáltatót Dataneum Zrt. néven.

A cég az egykori Athenaeum nyomda helyén másfél milliárd forintos beruházással alakította ki az ország egyik legnagyobb, menedzselt szolgáltatások nyújtására is alkalmas szerverparkját.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

szerverpark szolgáltatás Datanetum szerverpark
Kapcsolódó cikkek