Cégvilág

Electro World - Átszervezés a túlélésért

Ma nyílik a 11. Electro World áruház a budai Skála helyén épült Allee bevásárlóközpontban. A hálózat májusban került új tulajdonosi körhöz, amely a válság utáni időszakra vonatkozó hosszú távú tervek szerint 20-23 áruházzal fedné le a piacot.

Miután a romániai TechnomarketDomo Holdingban is érdekelt Szarvadi Loránd által alapított EW Electro Retail Ltd. egy euróért megvásárolta a brit Dixons csoporttól a kilenc áruházat működtető Electro World Magyarország Kft.-t, első lépésként közel 2,3 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre, és azonnal átszervezték a vállalat működését. A cég 60 százaléka most Szarvadi Loránd és felesége tulajdonában van.

Mint Polgár Csaba, a kft. ügyvezető igazgatója és 30 százalékának a tulajdonosa lapunknak elmondta, átszervezések nélkül nem lenne jövője az április 30-án zárt üzleti évben több mint 3,7 milliárd forint veszteséget elszenvedett vállalatnak. Az új vezetőség azzal vette át a hálózatot, hogy 11 hónap alatt – június 1-jétől a következő év április végéig – nulla közelire kell leszorítania a veszteséget.

A hálózat veszteségének közel negyedéért az Arena Plazában éppen két éve nyitott ötezer négyzetméteres áruház volt a felelős. Az alapterület túl nagynak bizonyult, s – mint Polgár Csaba kiemelte – a bérleti és szolgáltatási díjakat jóval a piaci kondíciók felett állapították meg.

Ezért a szerződést újratárgyalták, így november elseje óta jelentősen csökkentek a költségek – már nem veszteséges az áruház –, s abban is megállapodtak az Arena üzemeltetőjével, hogy február végétől háromezer négyzetméterre csökkentik az üzlet területét. Emellett a budakalászi áruház bérleti szerződését is 1700 négyzetméterrel kisebbre módosították.

Nézze meg új Electro Worldöt itt

 

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.


[enews_gallery id='358559']

átszervezés arena veszteség Electro World Allee
Kapcsolódó cikkek