Cégvilág

Ezer új munkahelyet ígér az olajóriás Budapesten - fotó

A BP globális olaj- és gázipari vállalat a mai napon hivatalosan megnyitotta Európai Üzleti Szolgáltató Központját Budapesten.

A központ ügyfélszolgálati és üzleti szolgáltatásokat nyújt a BP európai Finomító és Értékesítési (Refining & Marketing) üzletága számára. A vállalat Malajziában Kuala Lumpurban, az Egyesült Államokban Chicagóban, Ausztráliában Melbourne-ben, a Dél-afrikai Köztársaságban pedig Fokvárosban működtet még üzleti szolgáltató központokat.

A hivatalos ünnepség a Haller Gardens irodakomplexumban került megrendezésre, ahol Richard Hookway, a BP Finomító és Értékesítési üzletágának pénzügyi igazgatója és Tufan Erginbilgic, a BP keleti régióért felelős operatív igazgatója, Varga István, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter jelenlétében nyitotta meg a központot.

Tufan Erginbilgic a következőt mondta: „A budapesti lesz a legnagyobb szolgáltató központunk, amelynek alkalmazottai számát négy év alatt 1000 főre tervezzük növelni. A kiemelt minőségű ügyfélszolgálatot a szakképzett alkalmazottak, a globális technológiai megoldások és folyamatok, valamint vállalati kultúránk fogja biztosítani.

A megnyitón Varga István miniszter elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy a BP növeli magyarországi jelenlétét. Ez a döntés elismeri Magyarország szakképzett munkaerejét, a hazai szolgáltatások minőségét. Részesei kívánunk lenni a BP hosszú távú stratégiájának és bízunk a közös sikerekben!”

Budapest British Petrol szolgáltató központ BP munkahely
Kapcsolódó cikkek