Cégvilág

Sláger: "Magyarország egy olyan állam, ahol ilyen helyzet kialakulhat"

Szombaton már hivatalossá vált, ami tegnap még csak majdnem volt biztos: megszűnik a Sláger és kivonul az Emmis Magyarországról.

A Séáger Rádió honlapján az alábbi közlemény olvasható:

A Sláger Rádió amerikai tulajdonosa, az Emmis Corporation, a mai napon nehéz döntést hozott: jelenleg nem kívánja folytatni az analóg műsorszolgáltatást Magyarországon. "Nagyon fájdalmas döntés ez számomra is. Borzasztóan sajnálom, és nem csak az Emmis és a Sláger Rádió dolgozói miatt, hanem amiatt is, hogy Magyarország egy olyan állam, ahol ilyen helyzet kialakulhat" - mondta Jeff Smulyan, az Emmis tulajdonosa és vezérigazgatója.

A Sláger Rádió engedélye november 18-án lejárt. A rádió vezetői még az utolsó napon is reménykedtek abban, hogy tovább építhetik a legerősebb rádiós márkát.

"Annyira sok hallgató állt mellénk, mindenki minket szeretett volna hallgatni. Ezért is tartottuk kötelességünknek, hogy ha eleinte nem is országos frekvencián, de szóljunk valahol. Az elmúlt napokban napi 150 000 ember hallgatott minket csak az interneten. Megható leveleket kaptunk, és sokan ajánlották segítségüket ügyfeleink közül is. Ez úton köszönöm nekik is!"- mondta Heal Edina a rádió vezérigazgatója.

Ahogy azt tegnap megírtuk: a tárgyalások az utolsó pillanatig folytak a Roxyval ám megegyezni nem sikerült: az Emmis sokallotta a frekvencia bérleti díját.

Korábban megírtuk azt is, hogy Barbara Brill, az Emmis Communications külföldi érdekeltségeit összefogó leányvállalatának alelnöke a Financial Times üzleti lapnak nyilatkozva azt állította, hogy a Fidesz és az MSZP emberei is felkeresték az amerikai céget még a tendereztetési eljárás megindulása előtt és világos ajánlatot tettek: akkor nyerhetnek a műsorszolgáltatási versenytárgyaláson, ha átadják a cég 50 százalékos résztulajdonát.

Korábbi részletek itt olvashatók

Barbara Brill Sláger Rádió Jeff Smulyan Emmis Heal Edina
Kapcsolódó cikkek