Cégvilág

Sokkoló reklám a hamis gyógyszerek ellen – Videó

Túl van első televíziós vetítésén Nagy-Britanniában a megbízhatatlan weboldalakról vásárolt gyógyszerek veszélyeire figyelmeztető reklámfilm.

A spotot elsőként a Channel 4 sugározta, felkavaró tartalma miatt este 11 óra után. A korábban csak mozikban bemutatott kisfilmben egy férfi előbb bevesz egy pirulát, majd egy patkányt öklendezik fel - írja a Securing Pharma nyomán a HENT.

Korábban a Brit Reklámhatóságnak vizsgálnia kellett a hirdetés tartalmát a beérkező panaszok miatt. A testület szerint azonban a reklám elfogadható, mert egy súlyos problémára akarja felhívni a figyelmet, és ennek érdekében él megdöbbentő képi eszközökkel.

A hirdetés egy széles körű kampányba illeszkedik, amelyet a Pfizer, a Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (MHRA) és a Brit Királyi Gyógyszerész Társaság (RPSGB) indított, különböző betegjogi civil szervezetekkel karöltve.


A "Vedd komolyan, írasd fel!" (Get Real, Get a Prescription!) nevű kezdeményezést országszerte óriásplakátok, és egy hét állomásos tájékoztató körút népszerűsíti. A kezdeményező szervezetek megállapodtak a Sun napilappal, amelynek hasábjain interaktív játékot szentelnek a kérdésnek.

Egy brit orvosi szaklap felmérése szerint a szigetországban praktizáló orvosok negyede kezelt már olyan beteget, akinek az online vásárolt gyógyszerek mellékhatásai okozták panaszait.

videó hamis gyógyszer Get Real patkány Get a Prescription
Kapcsolódó cikkek