Cégvilág

Vége a Slágernek, Boros és Bochkor sorsa bizonytalan

A Világgazdaság Online információi szerint kivonul a magyar piacról a Sláger Rádió tulajdonosa, miután péntek estig nem sikerült megállapodni a Roxy Rádió frekvenciájának kibérléséről.

A Sláger Rádió tulajdonosi köréből származó információnk szerint a tulajdonos Emmis felállt a tárgyalóasztaltól, péntek este, miután a Roxy Rádió tulajdonosai által megnevezett összeget túl magasnak találták a frekvencia kibérléséért.

Információink szerint a Sláger Rádió munkatársait egytől-egyig elbocsátják, ám a határozott idejű szerződéssel rendelkező Boros-Bochkor páros sorsa jelenleg még bizonytalan.

Mint megírtuk, a roxys „bérleti szerződés” várhatóan csak egy évre szólt volna.

Értesüléseink szerint a tárgyalások szerdán már végső fázisukban voltak, ám a szerződéseket végül nem írták alá. A megbeszélések csütörtökön és pénteken is folytatódtak, információink szerint a két fél és ügyvédeik egész nap tárgyaltak.

Az elmúlt napokban-hetekben több rádió neve is felmerült, mint amelynek megvételével a Sláger folytatná. A Roxy és a Rádió1 mellett a Pont FM-et nevezte meg a hazai sajtó, ám utóbbi értesülést kategorikusan cáfolta a Pont FM tulajdonosa. Ami a vételárat illeti, a Rádió1 kapcsán 2 milliárd forintról szóltak a sajtóhírek.

A Sláger és a másik országos kereskedelmi a Danubius október végén veszítette el frekvenciajogosultságát, miután az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Heti Választ és a Lánchíd Rádiót is ellenőrző Infocenter csoporthoz kötődő Adveniót, illetve az Econet.hu csoport által tulajdonolt FM1 Konzorciumot hozta ki nyertesként.

A döntést követően a Sláger és a Danubius is bírósághoz fordult ideiglenes intézkedést kérve, ám egy héttel ezelőtt mindkettőjük keresetét visszadobta a Fővárosi Bíróság.

rádiófrekvencia Sláger Emmis ORTT Roxy
Kapcsolódó cikkek