Cégvilág

Alkalmazkodik a Futureal

Intenzívebb közös munkára kellett váltani a kereskedőhálózatokkal

A korábbiaknál sokkal inkább alkalmazkodni kell a kereskedelmi láncok elképzeléseihez, igényeihez – ezt a tanulságot szűrte le a válság kapcsán a Futureal csoport kiskereskedelmi ingatlanfejlesztéseinek átgondolásakor.

Budapesten két nagy projekt zajlik, de az egyik már jó ideje csúszik, Romániában viszont a közelmúltban óriási lökést kapott az Immoeasttel közösen vitt beruházás azzal, hogy megállapodtak egy mágnesbérlővel.

A magyar nagyvállalat egyik vezető projektje a Corvin Sétányon belüli Corvin Atrium bevásárlóközpont, amely több mint 34 ezer négyzetméteren kínál majd ruházati, elektronikai és más termékeket, szolgáltatásokat. Megtervezésekor nem csupán azt vették figyelembe, hogy a sétány területén élő több ezer ember keresi fel, sok, célzottan a központba érkező vásárlóra is számítottak.

Ágazati forrásaink szerint eredetileg úgy volt, hogy már jövő tavasszal megnyitják az üzletközpontot, ám Tatár Tibor, a Futureal Development Zrt. vezérigazgatója ezeket pletykának minősítve azt mondta: bár jól állnak a munkálatokkal, az átadás 2010 szeptemberében lesz.

Ez jól is jön az üzemeltető francia Ségécének, hiszen egyrészt akkor már feltehetőleg enyhén növekvő kereslet kíséri a nyitást, másrészt egy második érdeklődési hullámra is számítani lehet közvetlenül karácsony előtt.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

ingatlanfejlesztés Ségécé ingatlanpiac
Kapcsolódó cikkek