Cégvilág

Az Omninvest már exportálná a magyar H1N1 elleni vakcinát

Külföldre is tud szállítani az újinfluenza ellen készített magyar oltóanyagból az Omninvest. A gyártó cég szerint erre korábban nem volt lehetőség, mert először a hazai igényeket kellett kielégíteni. Az Omninvest közölte, folyamatos tárgyalásban állnak több érdeklődővel, akik megegyezés esetén a magyarországi árnál drágábban vásárolhatják a vakcinát.

Rendelkezésre áll a H1N1 elleni vakcina Magyarországra szánt mennyisége, így az Omninvest sikeres tárgyalások esetén megkezdheti az oltóanyag exportját – közölte az MR Online-nal Zimonyi Ferenc, a gyártó cég ügyvezetője.

A pilisborosjenői vállalkozás december elején jutott el oda, hogy más országokba is eladhassa az újinfluenza megelőzésére készített Fluval P nevű szert, korábban erre nem volt lehetősége. „A hazai igényeket az eddig gyártott mennyiséggel ki tudjuk elégíteni, így az elmúlt hetekkel ellentétben most már készen állunk az exportra” – közölte az MR Online-nal Zimonyi Ferenc.

A cégnek a magyar állammal kötött szerződése szerint a hazai szükséglet fedezésére hatmillió darabot kellett készítenie az oltóanyagból, amiből négymilliót már leszállítottak, és a további mennyiség biztosítása is megoldott. Az esetleges vásárlókról a vakcinagyártó ügyvezetője azt mondta, azok főleg a közel-keleti, illetve ázsiai országokból kerülhetnek ki.

Zimonyi Ferenc vakcina H1N1 Omninvest új influenza fluval p
Kapcsolódó cikkek