Cégvilág

"Csak idő kérdése", hogy fizessen a Dubai World

Az Egyesült Arab Emirátusok gazdasági minisztere szerint "csak idő kérdése", hogy a Dubai World visszafizesse adósságát. Sultan bin Saeed al-Mansouri leszögezte: az ingatlanipari konglomerátum sorsa nem befolyásolja Dubaj vagy az Emirátusok gazdasági teljesítményét.

A gazdasági miniszter sajtótájékoztatóján igyekezett mindenkit megnyugtatni arról, hogy a Dubai World átstrukturálása folyamatban van és az események a szokásos üzletmenetnek megfelelően alakulnak.

Mansouri hangsúlyozta, hogy az események nem befolyásolják majd Dubaj vagy az Egyesült Arab Emirátusok teljesítményét és Dubaj olyan gazdasági eredményeket ért el, amelyekhez "más országoknak évtizedekre lenne szüksége" – idézi a Guardian. A gazdasági miniszter ezért megfogalmazása szerint meglepődött a mini állam ellen folytatott negatív kampányon.

Már bejelentették, hogy megkezdődött a Dubai World 26 milliárd dolláros tartozásának átütemezése. Leginkább a brit bankokat érinti a krízishelyzet, a szigetország pénzintézetei összesen mintegy 5 milliárd dolláros hitelt folyósítottak a konszernnek. A Dubai World november 265-én közölte, hogy nem képes visszafizetni adósságait, a bejelentést követő napokban meredeken zuhantak az újabb válságtól tartó tőzsdék. A helyzet tovább romlott, amikor a pénzügyminiszter leszögezte, hogy az állam nem garantálja a cég adósságait. Mostanra normalizálódott a helyzet, a befektetők pedig a Dubai Worlddel kapcsolatos döntést várják.

Dubaj Dubai World adósság hitel
Kapcsolódó cikkek