Cégvilág

Egri borász lett az év bortermelője

Lőrincz György egri borászt választották meg az Év Bortermelőjének.

Lőrincz  György szakmai tevékenységét az Egervinnél kezdte, majd az Ital Kft.-nél volt műszakvezető. Később az Egervin Borgazdaság Rt.-nél technológiai és gyártmányfejlesztési vezetőként dolgozott.

2002 óta a családi St. Andrea Kft. ügyvezetője. Többek között megválasztották Lengyelországban az Év Emberének, 2007-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét, megválasztották a Borászok Borászának, és az Év Egri Borászának is.

A Magyar Bor Akadémia által gondozott címet a nyertes bortermelő időbeli korlát nélkül jogosult viselni, azonban a megválasztást követő egy év elteltével csak a választás évének feltüntetésével együtt használhatja.

A jelölés során a másik négy legtöbb szavazatot kapott borász (ABC sorrendben): Gálné Dignisz Éva - Kunsági borvidék, Légli Ottó - Balatonboglári borvidék, Szöllősi Mihály - Ászár – Neszmélyi borvidék, 
Vida Péter - Szekszárdi borvidék.

Lőrincz György - Thummerer Vilmos (1995), Gál Tibor (1998) és Vincze Béla (2005) után - immáron a negyedik, aki az egri borvidékről elnyerte az elismerést - jegyzi meg a heol.hu.

Eger borász bortermelő Lőrincz György
Kapcsolódó cikkek